МЕДИА ЦЕНТАР

ВИДЕО: Гостување на Љубчо Георгиевски на Ирис ТВ (20.03.2014)

Capture

Погледнете го гостувањето на претседателот на ВМРО Народна партија, Љубчо Георгиевски на регионалната телевизија ИРИС од 20.03.2014 година

 


ВИДЕО: Прес на претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски (13.03.2014)

20140122_132514_5

Погледнете ја прес конференцијата на претседателот на ВМРО Народна партија, г-дин Љубчо Георгиевски одржана на 13.03.2014, на која говореше за предвремените парламентарни избори 2014, како и за редовните претседателски избори истата година.

)


ВИДЕО: Обраќање на претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски

ljubco_vmro

Проследете го обраќањето на претседателот на ВМРО-Народна партија , г-дин Љубчо Георгиевски во врска со предвремените парламентарни избори 2014 година.


ВИДЕО: Гостување на претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски на НОВА ТВ

Capture

Погледнете го гостувањето на претседателот на ВМРО Народна партија, г-дин Љубчо Георгиевски на НОВА ТВ (12.03.2014)


ВИДЕО: Претседателот на ВМРО-НП, Љубчо Георгиевски со предавање во Словенија

Претседателот на ВМРО Народна партија, г-дин Љубчо Георгиевски на покана на Меѓународниот институт за блискоисточни и балкански студии (ИФИМЕС) од Словенија,  денес со почеток во 16 часот ќе има предавање на тема: „ Република Македонија на евроатланскиот пат“.

ljubco

Според овој институт, г-динот Георгиевски важи за политичар кој ги поставил темелите на демократските промени и основачот на модерната Република Македонија. Неговата влада постигнала многу добри финансиски резултати, девизните резерви речиси двојно биле зголемени , и се создал голем буџетски суфицит . Тој во 2001 година во Луксембург ја има потпишано Спогодбата за стабилизација и асоцијација (ССА ) со ЕУ.

На предавањето, претседателот Георгиевски ќе зборува за односите во процесот на пристапување на Македонија во ЕУ , за очекувањата на Македонија од полноправно членство во ЕУ и НАТО, за актуелните настани во Македонија , како и спорот помеѓу Скопје и официјална Атина во врска со името на државата Македонија и претседателските избори.

По предавањето на поранешниот премиер на Македонија посетителите ќе можат да поставуваат прашања.

Целосната најава за предавањето на претседателот на ВМРО-Народна партија, можете да ја прочитате ТУКА

Предавањето можете да го следите во живо со почеток од 16 часот, на видеото подолу…


Страна 3 of 1312345...10...последна »