Kривични пријави за МРТВ и Агенцијата за медиумски услуги, доколку не постапат законски

mk}vmron

ВМРО-Народна партија ги повикува Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и МРТВ веднаш да ја променат методологијата за мониторинг на изборното медиумско претставување согласно изборниот законик.

ВМРО-Народна партија ќе поднесе кривични пријави на директорите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги и Македонската радио телевизија ако не постапат согласно членот 76а од Изборниот законик каде што јасно се дефинира дека времето за претставување на кампањите на политичките партии се одредува според резултатите од последните парламентарни избори.

Неможе агенцијата и МРТВ да го толкуваат Изборниот законик и членот 76а како што тоа нив им одговара.