Документарец на Ал Џезира за Љубчо Георгиевски

ljubco_intervju

Според најновиот документарец “Алхемија на Балканот“ кој се емитува на телевизијата Ал Џезеира, најголема заслуга за независна Македонија има првиот лидер на ВМРО-ДПМНЕ Љубчо Георгиевски.

Георгиевски на свои 25 години беше првиот Македонец политичар што извика: “Македонија мора да биде независна држава со своја армија и национална валута”, политичар кој убедливо победи на првите повеќепартиски избори.