УЧЕСТВО НА ИЗБОРИ

22738_101584103209306_3142492_n

ВМРО-Народна партија од нејзиното основање во 2004 година, до сега има учествувано на четири изборни циклуси:

– На предвремени парламентарни избори 2011 година вкупно има освоено 28.217 гласови 

– На локалните избори во 2009 година вкупно има освоено 37.381 гласови


– На парламентарните избори во 2006 година вкупно има освоено 57.007 гласови


– На локалните избори во 2005 година вкупно има освоено 123.253 гласови

Izvestaj_strana_1